משרד החינוך
המינהל למדע ולטכנולוגיה
הפיקוח על מגמת טכנולוגיות תקשורת
שנה"ל תשע"ו
נספח 12: תיק הפקה בהתמחות ניו מדיה
הנחיות לרכזים ולמורים בהתמחות ניו מדיה
תיק ההפקה יוגש כעמוד באתר הגמר של כל קבוצה.
באתרי וורדפרס ישנה אפשרות לקבוע שהעמודים יהיו קבועים או מוצגים כבלוג (כך שכל פוסט שעולה הוא הראשון שנמצא בראש הבלוג). יש להשתמש באפשרות זו ולהגדיר את העמוד של תיק ההפקה כעמוד קבוע ולתת לו את הכותרת ״תיק הפקה״.
על הרפלקציות לעלות בהתאם למתבקש בתיק ההפקה במהלך העבודה, כלומר דיווח בזמן אמת, כך שהמורה והבוחן יוכלו לעקוב אחר אופן העבודה השותף.
עליכם להציג לבוחן את האישורים הבאים:
- אישור זכויות יוצרים
- אישור הורים לפירסום צילומי בנם/בתם באתר או אישור פירסום הצילום והכתבה מאדם שמעל גיל 18 ואינו לומד או עובד בבית הספר.
- שימו לב !!! חובה להחתים את כל הורי תלמידי בית הספר, המורים והעובדים על אישור צילומים ופירסומם לצרכי בית הספר בתחילת כל שנת לימודים כדי להמנע מאי נעימויות ותביעות לאחר פירסום פעילויות בית הספר שתועדו במסגרת המגמה ו/או העיתון הדיגיטלי של בית הספר.
תפקידי חברי הצוות (בהתאם למצויין בטבלה שבדרישות פרוייקט הגמר בהתמחות בניו מדיה):
עורך תוכן טקסטואלי (עורך ראשי): מתפקידו לנהל ולנצח על עבודת חברי קבוצתו (סופר ווייזר). הוא מתאם בין כל חברי הקבוצה ודואג שהעבודה תעשה בהתאם לקונספט ולאפיון עליהם החליטו בתחילת העבודה על האתר. עבודתו נעשית בשיתוף פעולה מלא עם כל אחד מחברי הקבוצה. זהו תפקיד בעל אחריות גדולה לתלמיד עם יכולות ניהוליות, ראייה כוללת יחד עם ראיית כל הפרטים הקטנים. על התלמיד להכיר ולהבין את כלל ההתמחויות באופן מקצועי.
עורך תוכן אודיוויזואלי (צלם סטילס ווידאו, עורך, מקליט ועורך פודקאסט): מתפקידו לצלם, להקליט ולערוך את החומרים לאתר. להעלותם לאתרי האיחסון כמו you tube, vimeo, אינסטגרם וכו׳ (מה שתבחרו) לאחר שערך אותם ועיבד אותם לתוצר הגמור המותאם לאתר.
תלמיד זה, לא חייב להיות היחיד אשר מצלם, מקליט ועורך אך הוא האחראי על תחום זה ועליו לפקח על ביצוע העבודה ולנהל אותה שתעשה כפי הנדרש.
כתב: אחראי על הכתבות הכתובות והאלקטרוניות. אחראי על התחקיר, על החתמת המצטלמים, המרואיינים לכתבות, מראיין, כותב, ועורך יחד עם העורך תוכן אודיוויזואלי את הכתבות האלקטרוניות ועורך יחד עם עורך התוכן את הכתבות הכתובות. תלמיד זה לא חייב להיות המראיין היחיד ו/ או הכתב היחיד, אך הוא האחראי על תחום זה ועליו לפקח על ביצוע העבודה ולנהל אותה שתעשה כפי הנדרש. לבדוק הגאה של הניסוח והדיקדוק בכתבות.
אחראי שיווק והפצה: מתפקידו לוודא שלכל כתבה ופוסט (כולל וידאו ותמונות) שעולים לאתר ניתנות מילות מפתח מתאימות, מקשר את האתר לרשתות החברתיות וכך מפיץ את הכתבות והפוסטים שעולים לאתר ברשתות החברתיות, תוך ניהול נכון וחשיבה שמטרתה קידום האתר ושיווקו. הוא בוחר את הרשתות החברתיות המתאימות ואת הכלים המתאימים על-פי תכנית אסטרטגיית שיווק שמכין מראש לפי המטרה, מסר, קהל יעד של האתר והתכנים שלו. שיקול דעתו חייב להיות מקצועי והוא עובד בשיתוף פעולה עם יתר חברי הקבוצה. עליו לחפש ולהתאים אתרים עמם יוכל ליצור אוצרות להתקשר עמם על-ידי קישורים הדדיים ושיתופי פעולה שיווקיים. לנתח בגוגל אנאליטיקס ו/או אחרים את הצפיות והקריאות באתר ואת קידומו ברשת.
נושאים שיש להדגיש אותם בשיעורים:
גלישה בטוחה ברשת.
תכנון האסטרטגיה השיווקית.
בחירת פרוייקטים שמעודדים מעורבות חברתית.
איך מייצרים סרטונים שיזכו לצפיות רבות?
איך להשתמש ברשתות החברתיות כדי לקדם את האתר שלך?
איך להשתמש ברשתות החברתיות כדי לקדם אג׳נדה חברתית או אחרת?
מבנה תיק ההפקה:
יש לעצב את העמוד בהתאם לעיצוב האתר ולהכין כותרת קבועה אשר תכיל את המידע הבא באופן המתאים לכל אתר:
תיק הפקה לאתר גמר
שם בית הספר: תיכון הרב תחומי ב', פתח תקווה
לוגו של בית הספר
תפקידים ראשיים:
עורך ראשי: נועה בלומנטל
מעצב (יוצר) האתר: נועה בלומנטל
כתב: רומי כמיליאן
עורך תוכן אודיו-ויזואלי: רומי כמיליאן
משווק ומפיץ: טל זבידה
צוות המורים:
רכז המגמה: ורד
מורה לניו מדיה: אריק בורנשטיין
מורה לתקשורת וחברה: אביחי כהן
מנהל/ת בית הספר: סיגל רוזן
- פרוט של תכנון האתר לפי הפירוט הבא:
- הגדרת האתר ותרחישי השימוש בו לפי 4 השאלות הבאות (יכתב על ידי עורך התוכן).
א. מהי מטרת האתר?
המטרה של האתר היא להראות לקוראים את הרב תרבותיות והמגוון של העדות והמגזרים במדינת ישראל.
בעצם להראות את העדות השונות כמו אשכנזים ומזרחים ואת המינים כמו גברים ונשים ולהציג את ההבדל, הסטיגמות שקיימות, השוני ואת הדמיון.
בעצם המטרה היא להוכיח לקוראים שלמרות שיש רב תרבותיות בחברה כולם שווים אחד לשני.
ב. מהו המסר?
המסר של האתר הוא: בסרטונים ובכתבות המסר שאנו רוצים להעביר זה שבשנת 2015 הסטיגמות והסטראוטיפים נשארים מאחור ובחברה שלנו כולם חיים זה לצד זה, מקבלים את השונה, מכבדים אחד את השני וחיים בשיווין ובאחווה.
ג. מי קהל היעד?
קהל היעד שלנו הם: בני נוער
ד. נקודות שאסור שיחסרו באתר?
סרטון, תמונות וכתבות.
אפיון האתר
האתר יהיה מאופיין על פי הנושא של האתר שהוא מגדרים ומגזרים בחברה הישראלית.
נציג את הנושא, יהיו בו סרטונים וכתבות שיהיו קשורים לנושא זה.
קונספט ויזואלי ועיצוב (יכתב ע״י המעצב)
העיצוב יהיה על פי הנושא של האתר
תכנון ממשק (חוויית) משתמש (יכתב ע״י עורך התוכן והמעצב)
למשתמש תהיה חוויה מאתגרת ומעניינת בה הוא יראה את הסרטונים שכוללים את התמונות והכתבות ובהם מועבר מסר לצופה.
תאר והסבר איזו פלטפורמה נבחרה לאתר ומדוע (יכתב ע״י עורך תוכן)
מפת האתר (יכתב ע״י המעצב ועורך תוכן)
- תאור העבודה על הכתבות:
- תאור אופן העבודה על כל כתבה וכתבה מצולמת או כתובה (כתב ועורך תוכן)-
פרויקט 1:
אופן העבודה על הכתבה הכתובה- ישבנו יחד כל חברי הקבוצה בחרנו את נושא הכתבה שהוא האליטה של האשכנזים כלומר נושא זה מציג סטיגמה שקיימת על שכונת כפר גנים ג בפתח תקווה שאומרת שחיים בה רק אשכנזים מצליחים ומשכילים.
בנוסף לכך, נכנסנו לאינטרנט וחקרנו את הנושא והוצאנו מידע בנוגע לשכונה.
וגם הוספנו לכתבה ציטוטים מאנשים שראיינו במהלך הכתבה המצולמת על מנת שהכתבה תהיה יותר מעניינת ומושכת לקהל הקוראים שלנו.
בעצם בכתבה מוצג המידע שאספנו מהאינטרנט, המידע שאספנו מאנשים שמתגוררים בשכונה אשר ראיינו אותם.
אופן העבודה על הכתבה המצולמת- בגלל שבחרנו להראות את הסטיגמה שקיימת בשכונת כפר גנים ג' יצאנו לשכונה לצלם אותה,את מקומות הבילוי, בתי הספר והגנים.
בנוסף לכך, הלכנו וראיינו אנשים משני המגזרים מזרחים ואשכנזים ושאלנו אותם שאלות הקשורות לסטיגמה זו.
פרויקט 2:
אופן העבודה על הכתבה הכתובה- ישבנו יחד כל חברי הקבוצה בחרנו את נושא הכתבה שהוא "נשים נגד גברים" כלומר נושא זה מציג סטיגמות הקיימות בין נשים לגברים ואת ההבדלים בתחומים רבים ביניהם כמו: בישול, יציאה לדייט וכ'ו.
בנוסף, בדקנו וחקרנו באינטרנט את הנושאים העיקריים בהם יש הבדל בין הנשים לגברים.
וגם הוספנו לתוכן הכתבה תמונות שימחישו באופן בולט, ברור ויצירתי את הניגוד בין הנשים והגברים.
אופן העבודה על הכתבה המצולמת- לא הייתה קיימת בעבודה זו חלק מצולם משום שהסרטון נעשה באפליקציית אנימציה באייפד.
פרויקט 3:
הכתבה הכתובה– כל חברי הקבוצה חשבנו ביחד איך כדי להעביר את ההסבר על הנושא המרכזי שבו תעסוק תוכנית ברדיו, ולבסוף כתבנו הסבר קצר וברור על הנושא שעליו נעסוק ברדיו שהוא הסטיגמות והסטראוטיפים, ולמה כדאי למאזינים לשבת ולהקשיב לכתבה.
כתבה מצולמת- בכתבה לא נעשה שימוש בצילום אך, השתמשנו באפליקציה "גאראז' בנד" על מנת ליצור את הכתבה ברדיו באופן הטוב ביותר, שיעניין, ימשוך ויצחיק את מאזיני הרדיו שלנו.
פרויקט 4:
כתבה כתובה- הכתובה נעשתה על ידי כך שכולנו ישבנו ביחד ושחשבנו על רעיונות שיתאימו לכתבה מסביבי לעולם לנושא גזענות. העלינו רעיונות רבים וגוונים ובסוף נבחר הרעיון של גזענות כלפיי האוכלוסייה בעלת העור הכהה בארצות הברית, האפרו- אמריקאים והגזענות שקיימת בארץ כלפיי הקהילה האתיופית. לאחר מכן, חפשנו באינטרנט מאמרים וידיעות בעיתונים שתיאמו לנושא שבחרנו. ולבסוף, תמתנו את הידע שצברנו ואספנו לכתבה אחת מתומצתת שמתארת את הנושא שבחרנו, הגזענות.
כתבה מצולמת- בפרויקט לא קיימת כתבה מצולמת, נעשה שימוש בווידואים הלקוחים מתוך היוטיוב.
פרויקט 5:
כתובה כתובה- הכתבה נעשתה על ידי כך שישבנו ביחד וחשבנו מה כדי לכתוב על מנת לסכם את כל התקופה שעברנו ביחד כצוות. כל אחד נתן רעיונות שלדעתו משקפים את העבודה שלנו ביחד כקבוצה, על למדנו מתוך הפקת הסרטונים, ועל המידע אותו רצינו להעביר לקהל הקוראים שלנו באתר.
כתבה מצולמת- בפרויקט לא קיימת כתבה מצולמת, נעשה שימוש בווידואים אותם הפקנו בעבר, הנמצאים באתר שלנו.
תקציר על התחקיר שנעשה בכל כתבה. תיאור אופן איסוף החומרים (כתב)
פרויקט 1: בשתי הכתבות שנעשו גם בכתבה המצולמת וגם בכתבה הכתובה נעשתה עבודה של תחקיר אינטרנטי מעמיק על הנושא של המזרחים והאשכנזים על מנת שנוכל לדעת היטב את הנושא אותו אנו מצלמים וכותבים. כדי שנוכל לעבוד בצורה הטובה ביותר.
פרויקט 2: בכתבה הכתובה נעשה תחקיר של איסוף חומרים דרך האינטרנט בכך שחיפשנו נושאים ותחומים שונים שנוגעים לנשים ולגברים. ובכך מצאנו תחומים רבים בהם קיים שוני ודמיון בין שני המינים וכך יכולנו להראות באופן הבולט ביותר את הסטיגמות הקיימות בחברה שלנו וליצור את הסרטון באופן הטוב ביותר.
פרויקט 3: בכתבה נעשה שימוש של איסוף חומרים על סטיגמות על עדות בחברה הישראלית, מצאנו מאמרים ואתרים שעוסקים בנושא של הסטראוטיפים והסטיגמות בעדות שונות ומשם לקחנו מידע שיעזור לביצוע הכתבה. ובנוסף, חפשנו בדיחות שונות שנעשות על עדות שונות בארץ על מנת להוסיף תוכן הומוריסטי לכתבה.
פרויקט 4: בכתבה נעשה תחקיר של איסוף חומרים דרך האינטרנט בכך שחיפשנו אירועים שמתארים את הגזענות כלפיי האוכלוסיות כהות העור בארץ ובאמריקה, ומצאנו אירועים חדשותיים רבים שמתארים ומדגישים את הגזענות שקיימת כלפיי אותם קהילות כך שנוכל לכתוב ולבצע את הכתבה על הצד הטוב ביותר.
פרויקט 5: בכתבה לא נעשה תחקיר של איסוף חומרים דרך האינטרנט.
תיאור התמונות שנבחרו לכל כתבה וכתבה, מדוע נבחרו, אופן התאמתם לאתר מבחינת גודל ומשקל התמונה (עורך תוכן אודי וויזואלי, מעצב ועורך תוכן).
פרויקט 1: התמונה שנבחרה לעמוד בראש הכתבה "האליטה של האשכנזים" היא התמונה שבה רואים את שכונת כפר גנים ג'.
תמונה זו נבחרה משום שהתמונה מציגה את נושא הכתבה שלנו, בתמונה רואים את השכונה שמייצגת את הסטיגמה המדוברת ולכן בחרנו בתמונה זו.
פרויקט 2: התמונה שנבחרה לעמוד בראש הכתבה "נשים נגד גברים" היא התמונה שבה רואים אישה נגד גבר.
תמונה זו נבחרה משום שהתמונה מציגה את נושא הכתבה שלנו, בתמונה רואים את המאבק הקיים בין המין הנשי לבין המין הגברי באופן הבולט והברור ביותר.
פרויקט 3: התמונה שנבחרה לעמוד בראש הכתבה "מצב העדה" היא תמונה בה רואים דמויות צבעוניות אוחזות אחת לשנייה ידיים. תמונה זו נבחרה משום שתמונה זו ממחישה את הנושא שעליו עוסקת כתבת הרדיו, שלמרות שכל אחד מאיתנו שונה על כולנו לחיות ביחד בשיתוף פעולה ובאחדות למרות כל הסטיגמות והסטראוטיפים שקיימים.
פרויקט 4: התמונה שנבחרה לעמוד בראש הכתבה "גזענות- עד מתי?" היא תמונה בה רואים שתי ידיים האחת, בצבע עור שחום והשנייה בצבע עור בהיר האוחזות אחת לשנייה יד. תמונה זו נבחרה משום שרצינו להדגיש שלמרות שקיימת גזענות ואפליה בארץ ובעולם כלפיי אנשים שונים, בגלל צבע העורם הכהה, עלינו לחיות ביחד בשלום ובאחדות ללא גזענות.
פרויקט 5: התמונה שנבחרה לעמוד בראש הכתבה "מגזרים ומגזרים בחברה הישראלית" היא תמונה בה אוחזים אנשים רבים יד אחד לשני. תמונה זו נבחרה על מנת לסמל את החשיבות הקיימת באחווה בין כל האנשים, ושצריך לחיות ביחד ללא הבדל של דת, גזע ומין.
האם נעזרתם באפליקציה ו/ או בתכנת עריכת תמונות? אם כן, באיזו? ובאיזה אופן? (צלם, עורך תוכן ומעצב)
פרויקט 1: כן, השתמשנו בתוכנת העריכה IMOVIE בתוכנה זו אנו יכולים ליצור ולהניח על גביי פס העריכה את הצילומים שצילמו על מנת שנוכל לערוך אותם לסרטון אחיד.
בנוסף לכך, השתמשנו בתוכנת עריכת צילום תמונות על מנת שנוכל לערוך את התמונה הראשית כדי שתהיה מעניינת ושתמשוך את עין הקורא.
פרויקט 2: כן, השתמשנו בתוכנת הAdobe Voice בתוכנה זו אנו יכולים ליצור באופן הפשוט והקל ביותר את סרטוני האנימציה. באפליקציה זו הדגמנו ע"י שימוש באיורים של אנימציה ובתיאורי כתב את ההבדלים והדמיון בין הנשים לבין הגברים בצורה יצירתית ומעניינת לצופה.
פרויקט 3: כן, השתמשנו באפליקציה של הגראז' בנד, אפליקציה זו מאפשרת ליצור באופן הפשוט והקל ביותר מוזיקה והקלטה, בעזרתה יכולנו ליצור את המוזיקה שתתווסף לכתבה ולהקליט את עצמנו ובכך ליצור שידור רדיו מעניין ומצחיק בצורה פשוטה וקלה.
פרויקט 4: לא, בפרויקט לא נעשה שימוש באפליקציות, כל העבודה נעשתה בכתב.
פרויקט 5: כן, השתמשנו באפליקציה INROMATE באמצעות האפליקציה הזו הפקנו את את המעברונים בין חלקים שונים בסרטון על מנת שהיו יהיה יותר מעניין ומושך לצופה. ועל מנת לערוך את הסרטון השתמשו בתוכנת imovie שדרכה הפקנו את הסרטון.
תאור אופן הצילום והעריכה של כל אחת מכתבות הוידאו (עורך תוכן אודיו ויזואלי ועורך תוכן)
פרויקט 1: אופן הצילום והעריכה של כתבת "האליטה של האשכנזים":
אופן הצילום של כתבת הוידיאו– נעשתה על ידי תסריט שהכנו מראש שבו כתובים השוטים והזוויות אותן אנו רוצים להשתמש כדי שנוכל למשוך את הצופה לצפות בכתבה ושהיא תסקרן אותו.
לאחר מכן, יצאנו לשטח לצלם את שכונת כפר גנים ג' בכל מיני זוויות ושוטים שונים וגם את המרואיינים השונים צילמנו במקומות שונים ומזוויות שונות על מנת שהכתבה תהיה מעניינת, שתכיל מגוון צילומים של השכונה ובעצם לגרום לצופים להסתקרן לרצות לצפות ולהנות בצפייה.
אופן העריכה של הכתבה- נעשתה ע"י שימוש בתוכנת העריכה IMOVIE בעזרת תוכנה זו יכולנו להשתמש בצילומי הוידיאו שצלמנו ולהניחם על פס העריכה ובכך ליצור סרטון וידאו שלם כולל הוספת מוזיקה וקריינות לכתבה כדי להפיח בה עומק ועניין לצופה.
פרויקט 2: אופן הצילום והעריכה של כתבת "נשים נגד גברים":
אופן הצילום של כתבת הוידיאו– לא נעשה שימוש בכתבת וידאו משום שהסרטון נעשה בתוך תוכנת Adobe Voice שהיא תוכנת אנימציה.
אופן העריכה של הכתבה- לא נעשתה עריכה בתוכנת עריכה העבודה נעשתה כולה בתוכנת אנימציה בו הפקנו וערכנו את הסרטון.
פרויקט 3: אופן העריכה וצילום של כתבת "מצב העדה":
אופן הצילום של כתבת הוידיאו– לא נעשה שימוש בכתבת וידאו משום שהסרטון נעשה בתוך תוכנת Garsg band שהיא תוכנת הכנת ועריכת מוזיקה.
אופן העריכה של הכתבה- לא נעשתה עריכה בתוכנת עריכה העבודה נעשתה כולה בתוכנת הכנת מוזיקה בו הפקנו וערכנו את הרדיו.
פרויקט 4: אופן העריכה וצילום של כתבת " גזענות- עד מתי?":
אופן הצילום של כתבת הוידיאו– בעבודה לא נעשה שימוש בכתבת ווידאו משום שהסרטון נעשה רק בכתבה כתובה.
אופן העריכה של הכתבה- בעבודה לא נעשה שימוש בתוכנת עריכה. העבודה נעשתה בכתב בלבד.
פרויקט 5:
בכתבה לא נעשה תהליך של צילום, נעשה שימוש בווידואים שצלמנו והפקנו בעצמנו בעבר.
אופן העריכה של הכתבה- אופן העריכה של הכתבה נעשה באמצעות אפליקציית Imovieדרך תוכנה זו יכולנו בדרך הקלה והפשוטה ביותר לערוך את הכתבה, באופן בו נוכל למשוך את הצופה.
תאור והסבר, אילו סוגי סרטוני ווידאו הפקתם ומדוע (עורך תוכן אודיו ויזואלי ועורך תוכן)
פרויקט 1: בעבודה על הכתבה "האליטה של האשכנזים"- הפקנו בעיקר סרטוני וידאו של חוץ. משום שבכתבה זו רצינו להציג באופן ראליסטי ומציאותי את הדעה על הסטיגמות והסטראוטיפים הקיימות בשכונה זו.
ולכן ראיינו אנשים ממוצאים שונים מזרחי ואשכנזי שגרים בשכונה.
פרויקט 2: בעבודה על הכתבה "נשים נגד גברים"- הפקנו סרטון אנימציה. משום שבכתבה זו רצינו להציג באופן יצירתי ומעניין הסטיגמות והסטראוטיפים הקיימות בין נשים לגברים בתחומים שונים בחיי היומיום.
פרויקט 3: בעבודה על הכתבה "מצב העדה"- הפקנו סרטון רדיו. משום שדרך הרדיו ודרך השימוש רק בקול שלנו, יכולנו להדגיש ולהראות בצורה הומוריסטית ומעניינת את הסטראוטיפים והסטיגמות שקיימות במדינה כלפיי כל אחת מן העדות השונות.
פרויקט 4: בעבודה על הכתבה "גזענות- עד מתי?"- לא הפקנו סרטון ווידאו. הכתבה כולה נעשתה דרך השימוש בכתב בלבד. (נעשתה הוספה של 2 סרטוני ווידאו מתוך היוטיוב, שלא נעשו על ידנו)
פרויקט 5: בעבודה על הכתבה "מגדרים ומגזרים בחברה הישראלית"- הפקנו סרטון ווידיאו באמצעות הIMOVIE אך לא צילמנו והפקנו חומר חדש אלא השתמשו בסרטונים שצילמנו בעבר.
הסבירו ונמקו למה אתם חושבים שיצפו בווידאו שלכם (עורך תוכן אודיו ויזואלי ועורך תוכן)
פרויקט 1: אנו חושבים שאנשים יחליטו לצפות בווידיאו שלנו משום שהנושא של הוידיאו הוא עמוק ורציני וחשוב למרבית האנשים במדינת ישראל בכך שהמדינה כולה מורכבת מרב תרבותיות של מגזרים שונים.
ולכן רוב האנשים סקרנים לדעת על הנושא שקשור ונוגע אליהם.
זהו נושא סוחף, מעניין ומסקרן.
פרויקט 2: אנו חושבים שאנשים יחליטו לצפות בווידאו שלנו משום שבארץ שלנו חיים אלפי נשים וגברים שהסטיגמות שסובבות אותנו גורמות לכך שהיה הבדל בנושאים רבים בין נשים לגברים. ובנוסף, מרבית האנשים מסתכלים בחיי היומיום שלהם דרך עיניים סטראוטיפיות ובכך נגרמת המחשבה שנשים וגברים אינם שווים ואינם יכולים לבצע את אותה העבודה באופן דומה ובצורה משולמת למרות שהשוני לא באמת קיים והדמיון גובר עליו.
פרויקט 3: אנו חושבים שאנשים יחליטו להאזין לתוכנית הרדיו שלנו "מצב בעדה" משום שבמדינת ישראל חיים אלפי אנשים מעדות ומוצאים שונים. ודרך האזנה לתוכנית הרדיו, יוכלו לאנשים להבין את הבעיה שקיימת סביב העניין של סטיגמות והסטראוטיפים ויכולו להגיע למסקנות שונות בנוגע לעדות השונות.
פרויקט 4: בעבודה לא נעשה שימוש בסרטון ווידאו.
פרויקט 5: אנו חושבים שאנשים יחליטו לצפות בסרטון וידאו שלנו משום שאנשים סקרנים לדעת ולראות מה עשינו והפקנו במשך השנה הזאת וכך הם יכולו לראות זאת באופן קצר שמסכם את כל התהליך.
תאור אופן הכנת הפודקאסט (עורך תוכן אודיו ויזואלי, עורך תוכן)
- שיווק, הפצה וקידום האתר – את האתר אנו מפיצים ומשווקים דרך הרשתות החברתיות.
- פירוט תכנון אסטרטגיית השיווק- האסטרטגיה היא לשווק במקומות רבים, ברשתות חברתיות מוכרות וידועות כדי שכמה שיותר אנשים יהיו מודעים לסרטון שלנו ולמסר שאנו מעבירים.
- באיזה אופן משווק ומקודם האתר? ברשתות החברתיות, באינטרנט.
- באילו רשתות חברתיות בחרת להשתמש ומדוע? מה הם מטרותיך ואופן עבודתך?
הרשתות החברתיות אותן אנו שבאותן אנו משתמשים הם הרשת החברתית "פייסבוק" והרשת החברתית "אינסטגרם". מטרתי היא להפיץ בכמה שיותר אמצעים ודרכים את האתר שלנו על מנת שכמה שיותר יותר אנשים היו חשופים לו יכירו אותו. אופן עבודתי היא הפצת האתר ע"י הכנסת קישור האתר לתוך הרשת החברתית "פייסבוק" על מנת שכמה שיותר אנשים יצפו באתר וישתפו אותו בניהם. ברשת החברתית "אינסטגרם" אני מפיץ את התמונות ואופן העשייה של האתר על מנת שאנשים יסתקרנו ויכנסו לאתר.
תאר והסבר כיצד השתמשת ברשתות החברתיות כדי לקדם את האתר שלכם.
בפייסבוק, באינסטגרם ובטוויטר פירסמתי את הכתבות והסרטונים שלי ובכך קידמתי את האתר שלי בכך שאנשים צפו בעבודות שלנו.
תאר והסבר כיצד השתמשת ברשתות החברתיות כדי לקדם אג׳נדה חברתית או כל רעיון או פרוייקט אחר .
בסרטונים המסר והמטרה שאנו רוצים להעביר מופיע והסרטונים מופצים ברשתות החברתיות ובכך אנו מעבירים לצופים את המסר.
תאור שותף של הפצת התכנים ברשתות החברתיות. באיזו רשת חברתית בחרת, מדוע ולשם מה בחרת דווקא בה/ן. – בחרנו בפייסבוק מכיוון שרשת חברתית זו ידועה ומוכרת לכל הציבור. ובכך אנשים רבים יהיו חשופים לתכנים שפרסמנו ברשת חברתית זו. תאור שיתופי הפעולה והאוצרות שייצרתם עם אתרים אחרים, מדוע בחרתם בהם, ובמה תרמו לכם.
אופן העבודה עם מילות המפתח העבודה שלנו הייתה עמוקה יסודית וחקרנו את הנושא לקחנו עבודות ומידע עיקרי מאנשים שראיינו ומהאינטרנט. תאור העבודה עם גוגל אנאליטיקס? תאר כיצד ולשם מה השתמשת בכלי זה. פרט במה תרם לך כלי זה.
רפלקציה אישית (סיכום חפשי) של כל אחד מחברי הצוות. תאר את העדפתך מבחינת עבודה בצוות או עבודה אינדיבידואלית. פרט,נמק,ספר מה היה תפקידך באתר. תאר את אופי העבודה תוך מתן משוב לאופן תפקודך.
רומי- העבודה בצוות היא מאתגרת, כפית ומעניינת ויש הרבה דעות ורעיונות כי כל אחד מחברי הצוות משתתף. התפקיד שלי באתר הוא עריכת ווידאו וכתבת. העבודה הייתה מאתגרת ומעניינת למדתי דברים חדשים והעבודה שלי הייתה רצינית וחקרתי את הנושא לעומק.
נועה- אני מעדיפה עבודה בצוות נותן לי מגוון של דעות ויש יותר אופציות ונושאים לכתבה. התפקיד שלי באתר הוא עורכת ומעצבת האתר. האופי של העבודה שלי הוא עיצוב האתר אחרי חשיבה מרובה על נושא האתר את העיקר ערכתי על פי נושא האתר ועשיתי זאת בצורה הטובה ביותר.
טל- אני מעדיף לעבוד בצוות כי יש חלוקה בין כל חברי הצוות וכל אחד תורם והעבודה הרבה יותר כייפית. תפקידי בצוות הוא הפצה אני מפיץ את הכתבות והסרטונים ברשתות החברתיות. אני עושה זאת בצורה הטובה ביותר על מנת לקדם את האתר ואת חשיפתו.
הסבר ונמק מדוע בחרת להשתתף בהתמחות ניו מדיה. מהי נקודת המוצא שלך כאיש תקשורת? האם את/ה רואה באתר אמצעי למסר אידיאולוגי חברתי פוליטי / בידורי / מסחרי? פרט, נמק והבא דוגמאות מעבודתך. מהו האתגר האמיתי שלך כאיש תקשורת? תאר ונמק בהרחבה. מהו התחום המועדף עלי ביצירת אתרים ולמה תחום זה מתאים לי? תאר ונמק בהרחבה. במה התמחות זו תרמה לי באופן אישי וכיצד אני רואה אותה תורמת לי בעתיד. ספר מה קיבלת מהתמחות זו. פרט מה תיקח עימך להמשך ומה לא תיקח עמך. תאר ונמק.
רומי- בחרתי במגמה זו כי היא מסקרנת ומעניינת אותי. בתור אשת תקשורת נקודת המוצא שלי היא שהתקשורת מציגה את מה שהיא רוצה להציג לצופים ואת המסר שלה ולעתים מצנזרת דברים חשובים מהציבור. באתר מועבר מסר אידאולוגי חברתי בכל אחד מהסרטונים למשל "בגברים נגד נשים" ניתן לראות שהמסר המועבר הוא שהגברים אינם יותר טובים מן הנשים למרות שיש בניהם הבדלים הם משלמים זאת את זו. האתגר שלי כאיש תקשורת הוא להעביר ומסרים וערכים לקוראים. התחום המועדף עליי הוא כתיבת הכתבות משום שאני טובה בתחום זה ויש לי אוצר מילים נרחב. ההתמחות הזאת נתנה לי כלים וידע שימש אותי בעתיד. הדבר שאקח איתי הם הכלים והערכים שלמדתי בשיעורים.
נועה- בחרתי במגמה זו כי אני אוהבת ליצור כתבות וסרטונים. נקודת המוצא שלי שהמידע שהתקשורת מציגה משפיעה על דעות הציבור. אני רואה במסר כי יש בסרטונים יש מסר משום שבסרטון "האליטה של האשכנזים" המסר בהוא שהיום אין סטיגמות וכולם שווים. האתגר שלי הוא לרצות את הקוראים. התחום שמעודף עליי הוא עריכת האתר מפני שאני טובה בזה ועושה זאת באופן הטוב ביותר. המגמה נתנה לי כלים ידע חדש ביצירה והרחיבה לי את האופקים ובכל זה תורם לי בעתיד ואת כל זה אקח איתי.
טל- בחרתי במגמה זו מפני שהיא המגמה הכי כייפית ואני אוהב לעשות פרויקטים. כאיש תקשורת אני חושב שהתקשורת אחראית להעביר לצופים את המידע כמו שהוא במציאות. המסר שעובר הוא מסר על שוויוניות על מגזרים ועל מגזרים בחברה. האתגר שלי הוא לעשות סרטונים שיעברו מסר אני מפיץ מפני שאני טוב בזה. ומשתמש ברשתות כדי להעביר את המסר. והמתי במהלך השנים במגמה.
עורך ראשי: תאר את אופן התפקוד של כל אחד מחברי הקבוצה. במה תרמו ובמה לא תרמו לעבודה. כל חברי הצוות עבדו באופן פעיל בכל שלקחו חלק פעיל בפרויקט. הציעו רעיונות שיתפו פעולה ערכו, כתבו ויצרו.
המשותפת. תאר את חלוקת התפקידים בתוך הקבוצה. לפי אילו קריטריונים נעשתה והאם היתה יעילתה מבחינתך. פרט והסבר מה הייתה משמר ומה היית משפר בחלוקת התפקידים, בעבודת הצוות ובעבודה השותפת ומדוע.
נועה- עורכת האתר ומעצבת האתר.
רומי- כתבת ועורכת וידאו.
טל- מפיץ.